12 Şubat’ta başlayan ve akademisyen, gazeteci, siyasetçi, öğrenci ve sivil toplum örgütü temsilcisi olmak üzere birbirinden değerli 19 konuğun sunum yaptığı Siyaset Akademisi 13 Mart’ta tamamlandı.
Online olarak gerçekleştirilen eğitimimizde konuklarımız, güncel Türkiye siyaseti alanında geniş bir konu yelpazesinde bilgilerini ve deneyimlerini katılımcılarımızla paylaştılar. Katılımcılar ise sunumların ardından oturumlar süresinde konuklarımıza merak ettikleri soruları doğrudan yönlendirme fırsatı buldular.
Programda Türkiye’nin öne çıkan siyasi gündemlerinden Göçmenler, Muhalefetsizlik, Serbest Piyasa, Kürt Sorunu, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Muhafazakarlık, İnsan Hakları ve Demokrasi, Z Kuşağı ve Siyaset, 2023 Seçimleri, Yeni Kurulan Siyasi Partiler, ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gibi konular ele alındı. Programa CHP, İYİ Parti, HDP, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi yetkilileriyle birlikte Sığınmacı Hakları Platformu, Barınamıyoruz Hareketi, Boğaziçi Dayanışması gibi platformların üyeleri katıldı. Ayrıca konularında uzman akademisyenler de sunumları ile katkı verdi.
5 haftalık programda akademisyenlerin teorik ve siyasetçilerin pratik bilgileri harmanlanarak katılımcılara siyasi yelpazenin tüm temsilcilerinin perspektifleri sunulmaya gayret edildi.
TUİÇ Akademi’nin nitelikli eğitime erişimi yaygınlaştırma hedeflerinden biri olarak Siyaset Akademisi de diğer pek çok eğitimimiz gibi O-Eğitim platformu üzerinden gerçekleştirildi.